Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Συνταγές από το Στύλο: φασολάκια λαδερά

Καλό μήνα! Καλά πώς πέρασε έτσι γρήγορα ο Οκτώβριος, χαμπάρι δεν πήρα! Ο Νοέμβριος αναμένεται γιορτινός τα μάλα, με χριστουγεννιάτικες χορωδίες, στολισμένες βιτρίνες και υπαίθριες αγορές (με γλυκά, λουκάνικους και μπύρα!), και μετά το Δεκέμβριο μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα! Πάει, σύντομα φεύγει και το 2013, πλησιάζουμε ακόμη πιο κοντά στο τέλος του κόσμου ;-)



Γεγονός που μας κάνει να κοιτάμε τις λίστες μας με τα πράγματα που θέλουμε πρέπει να κάνουμε και να μας πιάνει... ταραχή (enter ΛεΠα)! Πότε θα προλάβουμε να τα κάνουμε όλα αυτά;!! *σηκώνεται από το γραφείο - παίρνει μικρές κοφτές ανάσες - κάνει βόλτα μέχρι την κουζίνα - επιστρέφει μετά από 20'* Ξεπερνάμε το σοκ τρώγωντας δεύτερο πρωινό (ωσαν τα χόμπιτ), προσπαθούμε να το παίξουμε cool και άξαφνα θυμόμαστε εσάς, τους εκατομμύρια αναγνώστες του βλογ. Τί θα απογίνετε ορφανά αν έρθει το τέλος του κόσμου και εξαφανιστεί το κρέας (κυρίως το μπέικον); Τί θα τρώτε για να επιβιώσετε, βελανίδια; Με έντονο λοιπόν το αίσθημα ευθύνης που μας χαρακτηρίζει, μοιραζόμαστε μαζί σας λίγη από τη σοφία μας... δηλαδή ακόμη μία ''Συνταγή από το Στύλο''!

Ντρεπόμαστε που το γράφουμε αλλά έχουμε να ανεβάσουμε στυλιτική συνταγή εδώ και μήνες! Το τελευταίο σχετικό ποστ αφορούσε τούτο δω το θεικό κέικ με καφέ - το οποίο απλά γ@μησε κι έσπειρε! Σήμερα έχουμε για σας λαχταριστά, υγιεινά φασολάκια λαδερά, με μούρλια γεύση!

Φασολάκια λαδερά


Υλικά
1 κιλό φασολάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φρέσκια ντομάτα
Ντοματοπελτέ (ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας)
Ελαιόλαδο
Αλάτι / Πιπέρι
Μαιντανό

Προετοιμασία: Κόβουμε το κρεμμύδι ανάλογα με το γούστο μας (εγώ προτιμώ σε μεσαία προς μεγάλα κομμάτια) και το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Μερικοί τσιγαρίζουν και σκόρδο, βάλτε μία σκελίδα αν θέλετε. Προσθέτουμε τα φασολάκια (αν δεν βρείτε φρέσκα μπορείτε να βάλετε καταψυγμένα, μπορεί να μην είναι το ίδιο νόστιμα αλλά γίνονται μία χαρά) και στη συνέχεια τον πελτε ντομάτας και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά. Γεμίζουμε με νερό την κατσαρόλα ώστε να σκεπάσει καλά τα φασολάκια, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (υπολογίστε περίπου 45'). Δοκιμάστε αν είναι έτοιμα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαιντανό και σερβίρετε με φρέσκο ψωμί, ελιές και μπόλικη φέτα! Εγώ δεν είχα τίποτα απ' όλα αυτά και τα συνόδευσα με ψωμί του τοστ και χαλούμι τηγανητό.

Bon Appétit!

2 σχόλια:

paraxeno pirouni είπε...

Καλό μήνα Δόκιμε!
Μια χαρά νόστιμο κι υγιεινό σε βρίσκω, καλά είναι και τα κατεψυγμένα φασολάκια ειδικά αν τα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου και τα έχεις ευλογήσει όπως μόνο εσύ ξέρεις ;)
Χωρίς φέτα άντε να το καταπιώ, με ψωμί του τοστ όμως δε μου κάθεται καλά... Πρέπει να μάθεις να ζυμώνεις, μη μου πεις ότι δεν έχει παραδοσιακό ξυλόφουρνο η αυλή του Στύλου? :)

Dokimos είπε...

Kalo mhna to you Dark Chef!

Exeis dikio, sas exw kalomathei me auta pou anebazw kata kairous kai to ywmi tou tost moiazei proxeirantza.

Exw zymwsei ywmi (me starenia germanikh mpyra!) pou bgainei poly nostimo alla (dystyxws) den to kanw syxna. Kala pou mou to thymises, xexe... :)