Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2007

Δελτία ειδήσεων; Καλό...

Τα δελτία ειδήσεων είναι κοινώς αποδεκτό ότι με τη λογική που προβάλλονται στην Ελλάδα δεν αρέσουν σε κανέναν. Τους τα χώνουν οι μπλόγκερς και γενικά όλοι οι ανεξάρτητοι αρθρογράφοι. Εντάξει το πιάσαμε. Η πραγματικότητα όμως λέει ότι εξακολουθούν να προβάλλονται και θα προβάλλονται. Τι τα κρατάει; Το λέμε και το ξαναλέμε ότι σε αυτή τη χώρα οι κρατικοδίαιτες πλάτες αρκούν για να κάνουν το άσπρο- μαύρο. Ναι οι ιδιοκτήτες τους έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δύναμη όμως δεν έχουν όση νομίζουν ότι έχουν. Δεν φτάσαμε ακόμα στην κόλαση που περιγράφει ο Όργουελ. Αν τα κανάλια και τα ΜΜΕ είχαν τη δύναμη που φοβόμαστε σίγουρα θα υπήρχε αντίδραση.
Η αλήθεια είναι ότι η πραγματική τους πελατεία είναι -δυστυχώς για τους μετόχους τους- μερικές χιλιάδες μόνων και εγκαταλελειμένων από φίλους και συγγενείς ηλικιωμένων με δυστυχώς πολύ περιορισμένη μόρφωση. Τα μέσα στη χώρα μας ούτε κατά διάνοια δεν μαγνητίζουν μεγάλες μάζες. Ναι όμως επηρεάζουν. Όταν έχεις τον άλλο πάνω από ο κεφάλι σου μπούρου μπούρου όλη μέρα να σου πιπιλίζει το μυαλό, όσο ναναι κάποτε θα αναρωτηθείς μήπως στην ευχή έχει δίκιο. Όχι βέβαια ότι είχε ποτέ αλλά… και το λόττο όλο και κάποιος κάποτε το κερδίζει…
Και επανέρχομαι, αν η κάτοικοι της χώρας μας διανοούνταν ποτέ ότι ο τύπος και η τηλεόραση ασκούσανε ουσιαστικό έλεγχο στις ζωές τους δε θα έμεναν όλα τόσο ήσυχα. Η τηλεόραση αποτελεί τον νέο ‘’τρελό του χωριού’’ που όλοι κάνουμε πως τον ακούμε με αδιαφορία και γελάμε με τις παρέες μας για την κατάντια του. Το τελευταίο τρικ της ριαλιτομανίας (κρυφές κάμερες κτλ) κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου για λίγο και αυτοί οι απίθανοι μεγαλοπαραγωγοί σκέφτηκαν γιατί να μην μετατρέψουμε ολόκληρο το πρόγραμμα σε ριάλιτι… Μα ρε παιδιά δεν έχετε καταλάβει ότι στον κόσμο αρέσει η ποικιλία. Βάλτε και τίποτα σοβαρό (και δεν εννοώ πρετεντέρηδες) έτσι για να σπάει η μονοτονία…
Τελικά όμως, ακόμα και έτσι, τι είναι αυτό που διατηρεί τα δελτία ειδήσεων…; Η δικιά μας αδιαφορία για αυτά που μας αραδιάζουν που καμιά φορά μας κρυφοδιασκεδάζουν κιόλας…

6 σχόλια:

Brewtus_Tripelius είπε...

Εν Χριστώ αδελφέ dokimos, χαιρε, εδώ Brewtus_Tripelius. Δύσκολα θα διαφωνούσε κανείς με τα όσα ορθά γράφετε εδώ, θα μου επιτρέψετε όμως μια παρατήρηση.

Τα δελτία ειδήσεων είναι χαβαλές. Μην το ξεχνάτε αυτό. Προσωπικά ζω στο εξωτερικό και λησμονώ απίστευτα τα παράθυρα των ελληνικών δελτίων με τους διάφορους ρασοφόρους, βαλκάνιους πολιτικούς και τραγελαφικούς δημοσιογράφους να πετάνε το μακρύ τους και το κοντό τους επί παντός επιστητού. Προτιμώ να γελάω με αυτούς και τα άθλια ρεπορτάζ τους παρά να ακούω για την αγελάδα που έκλεισε τον Χ αυτοκινητόδρομο και άλλα δεινά που ταλανίζουν ορισμένες προοδευτικές χώρες της φωτισμένης Εσπερίας.

Υ.Γ. Ξέρω, θα μου πείτε ότι είμαι ο κλάσσικός Ελληνάρας. Κι'εγώ ταπεινά, αδελφοί μου, πίνω μια Westmalle Tripel προσευχόμενος για την σωτηρία ημών όλων.

stilitis είπε...

Βρούτε stilitis είμαι και όχι dokimos. Με μπέρδεψες με το τέκνο μου. Κανονικά θα έπρεπε να προσβληθώ, επειδή όμως βλέπω οτι είσαι στον ορθό δρόμο στη χαρίζω. Κανένας δεν είναι ''κλασικός Ελληνάρας'', άσε, πονεμένη ιστορία αυτή η φράση...
Στην υγειά σου!

Unknown είπε...

Η AGB τα κρατάει. Αν έκαναν πραγματικές μετρήσεις θα έβλεπαν τα χάλια τους. Αλλά ζούνε στον κόσμο τους.
Έκανα λέει ο άλλος 20%, που ρε μεγάλε έκανες 20%? Στους πληρωμένους θεατές? Χαίρω πολύ, εκεί εγώ σου κάν και 100% λέγοντας μπούρδες και ασυναρτησίες.

Για να μιλήσουμε λίγο σοβαρά αν ήθελαν θα άλλαζαν πολλά πράγματα. Δεν βλέπουν και δεν παραδειγματίζονται από τα χάλια των εφημερίδων. Από το κακό στο χειρότερο πάνε την τελευταία δεκαετία. Κατάντια.

stilitis είπε...

Καλά οι εφημερίδες έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν. Κρατιούνται με τα dvd και παραμυθιάζονται. Το ίντερνετ τους πήρε παραμάζωμα και καλά τους έκανε στην τελική...

Dokimos είπε...

File Brewtus kalws orises!Ena blog,2 arthographoi opws proeipe k o daskalos stilitis. Edw pou taleme pantws, exoun k ta kanalia tis Esperias ta dika tous tragelafika,na min xexniomaste. Poli kali epilogi i mpira sou, oti prepei dia proseuxin!

Greek history x, opws eixe pei kapoios, se ligo tha mas dinoun ta dvd gia na paroume mia efimerida, ase...Kala kanei o daskalos k tous ta xwnei me kathe eukairia.

Brewtus_Tripelius είπε...

Stilitis, ζητώ ταπεινά συγγνώμη δια την ταύτισην εσού μετά του Δοκίμου.

Αλήθεια, έχετε δει αυτή τη φοβερή ταινία του Bunuel, τον 'Συμεών της Ερήμου' (Simón del desierto);

http://imdb.com/title/tt0059719/

Είναι μια βαθειά συγκινητική ματιά στον αγώνα ενός Στυλίτη για θέωση-- περιλαμβάνει μάλιστα μερικές φοβερές στιγμές, όπως εκείνη όπου μια ανήθικη γυνή, αληθινό όργανο του διαβόλου, επιδεικνύει τα κάλλη της εις τον τανταλιζόμενον στυλίτην προκειμένου να τον κολάσει. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα (είναι απο τις καλύτερες του Bunuel).