Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Self service


Είναι αλήθεια οτι καφετέριες και φαγάδικα με αυτό το ξενόφερτο σύστημα στην πατρίδα του φραπέ δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ πέραση. Γιατί εμείς έχουμε καφενειακή -με την καλή έννοια- κουλτούρα. Να αράξουμε και να απολαύσουμε. Και στο κάτω κάτω το δικό μας σύστημα είναι καλύτερο.Γρήγορη εξυπηρέτηση και πάνω απόλα ανθρώπινη αντιμετώπιση. Το εστιατόριο/καφετέρια δεν είναι σουπερμάρκετ. Ούτε είσαι στην κατοχή να περιμένεις στην ουρά για το συσσίτιο.
Στάρμπακς και λοιπές δυνάμεις δεινοπάθησαν για να βρουν σταθερή πελατεία εδώ, σε αντίθεση με χώρες του τρίτου κόσμου και ανατολική Ευρώπη που οι πεινασμένοι για δυτική χλιδή τσίμπησαν αμέσως. Εδώ όση διαφήμιση, πληρωμένη και μη, και αν έγινε το μόνο που κατάφεραν ήταν να κλέψουν πελατεία από το Γρηγόρη. Καλά να πάθουν.
Από την άλλη επειδή η αυτο-εξυπηρέτηση είναι αρκετά οικονιμική για τις επιχειρήσεις, είναι πειρασμός για τους μαγαζάτορες.
Αλλά και εδώ έχει βγει ελληνική πατέντα. Πρόσφατα σε μαγαζί ύφους self service στον πεζόδρομο απέναντι απτην Κλαυθμώνος, ενώ είμαι στην ουρα για να πληρώσω το σαντουιτσάκι μου, πληρώνει η μπροστινή και μου έρχεται μια σερβιτόρα να πάρει παραγγελία στα όρθια. Αφού της λέω, πληρώνω και αυτή γυρίζει στον τύπο από τη μέσα μεριά της μπάρας, του λέει τί ζήτησα και μου το δίνει. Εξέλιξη...

5 σχόλια:

Dr. Feleki είπε...

Χλιδα λεμε! Self Service αλα Ελληνικα... Ενταξει εδω δεν πολυπερνανε κιολας χαζομαρες τυπου KFC και σια...

Dr. Feleki είπε...

Α,τα σαντουιτσακια της φωτο με καραφτιαξανε... Και υστερα σου λεει ο αλλος γιατι δεν κανω νηστεια...

Dokimos είπε...

Ha ha!Brasida tekno mou polles amarties exoume etsi k alliws, an koyoume k to fagito, paei...

stilitis είπε...

@βρασίδας
kfc... περνάς έξω απτις ψησταριές που έχουν τα κοτόπουλα στη σούβλα και σου σπάει η μύτη, περνάς έξω απτα kfc και κρατάς τη μύτη...

@dokimos
εσύ έχεις παραφάει δυτικές αηδίες:ρ να κάνεις δίαιτα με αγνά πιτόγυρα για να νιώσεις τη διαφορά!

Dokimos είπε...

Kati pou de dynamai na arnithw...;-)