Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Οδηγώντας στη Δυτ. Πελοπόνησσο

Μετά από ολιγοήμερη παραμονή στις παραλίες της ανατολικής Πελοποννήσου, ο Στυλίτης μετά του Στύλου αποφάσισε μετά από πρόσκληση-πρόκληση να μετατοπισθεί και στην δυτική, πλησίον της γνωστής παραλίας Κουρούτα.
Έβαλε τα ροδάκια του, γύρισε στο πλάι και ξεκίνησε.
Τα της διαμονής εκεί θα ειπωθούν στο τέλος. Το διδακτικό μέρος βρίσκεται αλλού.

Τί δρόμοι σκοτώστρες υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα;;;
Από σχεδόν το ύψος του Κιάτου μέχρι την Πάτρα είναι το highway to hell -που είπε και συνοδοιπόρος μου-. Μία λωρίδα ανα κατεύθυνση, χωρίς νησίδα, ένας δρόμος γεμάτος νταλίκες, άσφαλτος με κλίσεις τραμπολίνου και φυσικά αναρίθμητοι Έλληνες γκαζόβιοι με ευτυχώς καλά αντανακλαστικά και τύχη, γιατί αλλιώς ο στύλος θα είχε γίνει οδοντογλυφίδες.
Μείγμα εκρηκτικό. Οι νταλίκες μονίμως στα δεξιά σε αυτό που σε άλλους κόσμους αποκαλούμε ‘’λωρίδα έκτακτης ανάγκης’’ και όλοι οι υπόλοιποι να πασχίζουμε να προσπεράσουμε προσευχόμενοι. Κάθε στροφή και κομποσκοίνι , κάθε σαμαράκι και προσευχητάρι. Το τελευταίο προς τιμήν των άτυχων…
Βέβαια το να πηγαίνεις τέρμα δεξιά δεν ήταν και τόσο παράλογο όπως διαπίστωσα αργότερα, μιας και από το αντίθετο ρεύμα γινόταν επίσης το σώσε.
Το καλό είναι ότι επιτέλους έφτασα και με το στύλο άθικτο.
Από την Πάτρα και μετά κάπως βελτιώνεται με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση για να επανέλθουμε στα ίδια μέχρι την Αμαλιάδα.

Στα της παραλίας τώρα. Ψιλή άμμος, εμπορικοποίηση όσο παίρνει και όχι πολλά λίπη. Θα αρέσει σε όσους παρακολουθούν δελτίο σταρ αλλά και ο Στυλίτης δεν πέρασε άσχημα. Αν το θέλει ο Θεός θα ξαναπάω. Από άλλο δρόμο.

7 σχόλια:

Cybergoulion είπε...

Να προτείνω την ορεινή Αρκαδία για μελλοντικές μετακινήσεις; Είναι πολύ γραφικά και δεν έχει και τόσο κίνηση. Από την άλλη πάλι έχει στροφές και δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι οι δρόμοι μια που η τελευταία φορά που πέρασα από εκεί θα ήταν πριν 9-10 χρόνια με μηχανή...

Dokimos είπε...

Daskale h peripeteia sou thimizei road-movie! Koryfaio olwn: 'evale ta rodakia tou, egeire sto plai k xekinhse'! ;)

Ps: O laos apaitei photo apo tin paralia!

s0t είπε...

Άλλη λύση είναι με βάρκα από διώρυγα μεριά, με λίγο προσοχή την ώρα που θα περνάς κάτω από την διώρυγα και από την γέφυρα Ρίο-Αντίρριο (πετάνε τα σκουπίδια τους οι οδηγοί).
Επίσης προσοχή στην στροφή έξω από την Πάτρα γιατί περνάνε τα μεγάλα τα γρήγορα για Ιταλία(πάρε γρήγορα κουπιά)...
Πέρα την πλάκα πολύ επικίνδυνος δρόμος ο Κόρινθος-Πάτρα(όταν η δουλειά με "στέλνει" προς αυτή την πλευρά, η προσοχή και η επαγρύπνηση είναι μεγαλύτερη...)

stilitis είπε...

cybergoulion για το γυρισμό έλεγα από κει θα πάω αλλά οι ντόπιοι με επανέφεραν. Διπλάσιος χρόνος και ατελείωτες στροφές. Οι στροφές βέβαια δε με πολυχαλάνε αν είναι ωραίο και το μέρος αλλά ο χρόνος...

sot η δικιά σου λύση είναι πιο ρεαλιστική και την επόμενη φορά θα την ακολουθήσω :ρρρρ με αυτή τη ζέστη κιόλας...

stilitis είπε...

Τέκνο μου Δόκιμε είπαμε ''χωρίς πολλά λίπη''. Φώτο με τον πειρασμό δε θα προβάλλω αλλά μείνε ήσυχος έπραξα το κατα δύναμιν για να τον περιορίσω. Την επόμενη φορά να πάμε οργανωμένα μαζί για καλύτερο αποτέλεσμα. Περιμένω σήμα σου!

Ανώνυμος είπε...

κατι λιγοτερο οδυνηρό?
με μια αυθεια ας πουμε?
Δεν ε?

stilitis είπε...

Aunt Donna οι ήσυχες ευθείες στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πράγμα σπάνιο. Ακόμα και αν νομίζεις οτι πέτυχες καμία, τα φαινόμενα απατούν. Σαμάρια και καμουφλαρισμένες λακούβες... Με πιάνεις...;