Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

English breakfast κανείς;

Όσοι έχετε έρθει στο Νησί, σίγουρα έχετε δοκιμάσει κάποια βερσιόν του παγκοσμίως γνωστού αγγλικού πρωινού. Έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της Βικτωριανής εποχής (δείτε κι αυτό σχετικά με την εποχή) και πλέον το βρίσκετε σχεδόν παντού, από ξενοδοχεία μέχρι pubs. Η ''κλασική'' κομπλέ βερσιόν περιέχει αυγά, λουκάνικα, μπέικον, μανιτάρια, ντομάτα, φασόλια κονσέρβα και βρωμερό black pudding. Μοιάζει κάπως έτσι:

Πηγή φωτογραφίας

Άλλες βερσιόν του αγγλικού πρωινού μπορεί να περιέχουν εξτρα υλικά, όπως πατάτες, ψωμί για τοστ, ζαμπόνια, μαρμελάδες, μέχρι και αποξηραμένα δαμάσκηνα σε κιριλέ μέρη.

Υπάρχει όμως και η βερσιόν-τέρας, την οποία λάνσαρε ένα πρωινάδικο στο Λονδίνο πρίν λίγα χρόνια. Αποτελείται από 10 (!) αυγά, 10 φέτες μπέικον, 10 λουκάνικα, 5 κομμάτια black pudding και τα συνοδευτικά τους, και περιέχει 6.500 θερμίδες! Για να αντιληφθείτε το νούμερο, απλά σκεφτείτε ότι οι ημερήσιες ανάγκες ενός μέσου ενήλικα άνδρα είναι χοντρικά 2.500 θερμίδες... Πάρτε μία ιδέα πώς μοιάζει αυτό το τέρας χοληστερόλης


Από τη μέρα που πρωτοσερβιρίστηκε, ελάχιστοι έχουν καταφέρει να αδειάσουν το πιάτο τους ενω οι γιατροί στο Νησί συνεχίζουν να ζητούν την απόσυρσή του από το μενού καθώς είναι καταστρεπτικό για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρδιακό επεισόδιο! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ενδιαφερόμενος πελάτης πρέπει να υπογράψει σχετικό έγγραφο ότι αναλαμβάνει την ευθύνη προτού ξεκινήσει τον ''αγώνα''! Ο Δόκιμος ακόμα δεν τρελάθηκε οπότε δεν έχει σκεφτεί καν να το προσπαθήσει.

Αυτά τα ολίγα για το μεγαλύτερο αγγλικό πρωινό στον πλανήτη - επειδή η αναζήτηση για το καλύτερο αγγλικό πρωινό (το σπιτικό του Δόκιμου δεν πιάνεται) θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό...

Προς το παρόν, θυμηθείτε σχετικά ''υγιεινά'' ποστ από το παρελθόν:

Εσείς αγαπάτε το μπέικον;
Φαγητό πέρα από τα ανθρώπινα όρια - megapost
Παραγγελιά: τί να φας στο Νησί
Το υπέρτατο τέρας χοληστερόλης

5 σχόλια:

Nikatsu είπε...

Μου ήρθε μια αναγούλα...

paraxeno pirouni είπε...

English breakfast; -Κανείς!
Κι έχεις τον σωστό τίτλο! ;)
Εντάξει, ξέρω από τώρα ότι αν ποτέ χρειαζόταν να μείνω για καιρό στο Νησί και δεν είχα κουζίνα, θα ζούσα με cupcakes και μπύρες!

Δόκιμε αφού μας άνοιξες την όρεξη, φρόντισε και για το γλυκό τώρα! Το γειτονικό επίσης "υγιεινό" Deep-Fried Mars Bar θεωρείται γλυκό ή φαγητό άραγε? :-Ρ

Dokimos είπε...

@Nikatsu: Apolytws fysiologiko, edw irthe se mena pou anebasa to post...

@Dark Chef: Se diabebaiw oti ta cupcakes den einai arketa apo mona tous! Prosthese muffins, flapjacks, brownies kai kamia thganita na sou briskontai... :)

H ''thganith Mars'' einai mia amerikanikh zabolia glykou... kai prepei na einai eleinh!

thalassaki είπε...

Θυμάμαι ακόμη εκείνο το φοβερό και τρομερό σου ποστ με το μπέικον και τα μπέργκερζ - για τυπικό αγγλικό πρωινό, εδώ κοντά μου έχει πολύ καλό στα tea rooms της τοπικής μας φάρμας, όπως και στο σπίτι μου - που δεν πιάνεται - και σε πολλά πολλά μέρη. Ωστόσο ένα καλοφτιαγμένο scrambled egg on toast για μένα παραμένει το καλύτερο πρωινό. Πολλούς χαιρετισμούς απ' τα κρύα νότια του Νησιού, αγαπητέ μου Δόκιμε

Dokimos είπε...

thalassaki exeis dikio, ki egw ta kalytera agglika prwina ta exw faei makria apo tis megales poleis. Thymamai xarakthristika ena sto xwrio tou Kendal sto Lake District, ti na sou lew!

Kalh Pempth apta yeuto-xionismena Midlands :)