Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Είναι ο Άγιος Βασίλης ένα ψέμα;

Είναι ο Άγιος Βασίλης ένα ψέμα; Η ιδιότητά μου ως δόκιμος μοναχός δεν μου επιτρέπει να μπω στα χωράφια των χριστουγεννιάτικων παραδόσεων των Δυτικών, ούτε να χρησιμοποιήσω και πολύ τη λογική μου...η Ορθοδοξία άλλωστε πρεσβεύει πάνω-κάτω το αξίωμα ''πίστευε και μη ερεύνα''. Η επιστήμη εν τούτοις έρχεται να δώσει την απάντηση με απλά μαθηματικά...

Ας δεχτούμε ότι ο Άγιος Βασίλης ξέρει τι κάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου κάθε στιγμή της χρονιάς, ώστε να τα κατατάσσει σε ‘καλά’ και ‘κακά’. Πρέπει λοιπόν να μοιράσει τα δώρα σε αυτά τα παιδιά, σωστά;

- Υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο.

- Βέβαια, ο Άγιος Βασίλης δε δίνει δεκάρα για τα Εβραιόπουλα, τα Βουδιστάκια κ.τ.λ., οπότε η δουλειά του μειώνεται κατά ένα 15% ή κατά 378 εκατομμύρια παιδιά.

- Αφού κατά μέσο όρο, υπάρχουν 3,5 παιδιά ανά οικογένεια, πρέπει να επισκεφτεί 108 εκατομμύρια σπίτια – δεχόμαστε ότι σε κάθε ένα θα υπάρχει έστω ένα ‘καλό’ παιδί.

- Ο χρόνος που έχει στη διάθεση του για να μοιράσει τα δώρα είναι περίπου 31 ώρες - χάρη στις διαφορετικές χρονικές ζώνες.

- Δηλαδή πρέπει να πραγματοποιεί 967,7 επισκέψεις το λεπτό (αν υπολογίσεις το χρόνο να μπει από τη καμινάδα, να φάει τα κουλουράκια, να ρευτεί το γάλα και να ξαναφύγει).

- Για να διευκολύνουμε τους υπολογισμούς, θα υποθέσουμε ότι οι αποστάσεις μεταξύ αυτών των 108 εκατομμυρίων σπιτιών είναι ίσες. Άρα όλο το ταξιδάκι που πρέπει να κάνει είναι περίπου 120 εκατομμύρια χιλιόμετρα– χωρίς να σταματήσει για κατούρημα ή για ένα τσιγάρο.

- Αυτό σημαίνει ότι για να επιτύχει το ταξίδι του και να φτάσει παντού, τρέχει με 1. 046 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα. Σημειώνουμε ότι η ταχύτητα του ήχου είναι 1.230 χιλιόμετρα την ώρα!

Χρειάζεστε κι άλλες αποδείξεις; Πολύ απλά, ο Αϊ Βασίλης είναι απάτη
ΚΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!! ΚΛΑΨ!

[Πηγή: www.sport24.gr/ προσαρμογή: dokimos]

Δεν υπάρχουν σχόλια: