Με το μυαλό κολλημένο στο τρίπτυχο ''μάνα-πατρίδα-παράδοση'', αποφάσισα την Κυριακή να φτιάξω κλασικό ελληνικό φαγητό...ε, τί θα μπορούσε να είναι κλασικότερο της ένδοξης μπριζόλας??! Μόνο που τα συγκεκριμένα κομμάτια χοιρινού ήταν κάτι ανάμεσα στη συνηθισμένη μπριζόλα και τα παιδάκια, αυτό δηλ. που ο Δόκιμος και ο Δάσκαλος ονομάζουν ''μπριζολοπάιδα''! Ό,τι καλύτερο λοιπόν! Και μη μιλήσει κανένας για Πάσχα, νηστείες κτλ, όπως έχουμε προαναφέρει ο Κύριος αναγνωρίζει τις ανάγκες των τέκνων του καθ'όλη τη διάρκεια του έτους... Για να μην αναφερθώ σε εκείνους που τρώνε τον άμπακο ολόχρονα και μόλις φτάνει η Σαρακοστή λένε ''κοίτα, εγώ νηστεύω τώρα, δεν τρώω κρέας. Μόνο τέσσερις πατατόπιτες το μεσημέρι και δύο σπανακόπιτες με μία χωριάτικη-αλάδωτη-για βραδυνό''...
Επανέρχομαι στο θέμα μας όμως: μπριζολοπάιδα τα κλασικά με πατάτες!
Πάνω φώτο βλέπετε το τελικό αποτέλεσμα, αφού βάλαμε τα κοψίδια στο φούρνο με αλάτι-πιπέρι, ρίγανη κ ΕΛΑΧΙΣΤΟ παρθένο ελαιόλαδο για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ο Δόκιμος έβαλε και κρεμμύδι να ψηθεί, που γίνεται γλυκό - και δε μυρίζει κιόλας! Κάτω φώτο το συνοδευτικό μας, πατάτες βραστές (τηγανιτές νοστιμότερες μεν, ανθυγιεινότερες δε) για περίπου 45 λεπτά - ψήνονται γρηγορότερα αν τις κόψετε σε μεσαία κομμάτια. Με τη φλούδα έχετε ''εξοχική'' γεύση και όλες τις βιταμίνες, μόνο προσέξτε να τις πλύνετε καλά! Αφού ψηθούν, λίγο λάδι, αλάτι και κανένα μυρωδικό για να νοστιμήσουν.
Τρίτη και τελευταία φώτο, η απόδειξη ότι: 1) Το φαγητό πέτυχε 2) Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη 3) Ο Δόκιμος έφαγε καλά...
Εαν θέλετε συνοδεύετε με τυρί, σαλάτα ή ό,τι άλλο τραβά η όρεξη σας. Τέλος, να προσθέσω εδώ ότι ο Δόκιμος επιστρέφει από την ιεραποστολή για ξεκούραση, οδηγίες και νουθεσίες στα κεντρικά του Στύλου αύριο, άγια ημέρα Σαββάτου, και στέλνει μύνημα στο Δάσκαλο να ανάψει τη θράκα και να βγάλει το καλό κρασί...
Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος
1 σχόλιο:
Από οτι καταλαβαίνω, μοσχαρίσια μου φαίνονται. Ελπίζω να τα έκανες μέτρια ψημένα γιατί τα καλοψημένα έχουν τοξίνες :ο
Θα σε συναντήσω τέκνο μου Κυριακή στη λειτουργία :ρρρ
Δημοσίευση σχολίου