Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Dafi's - Το ακριβότερο σουβλάκι της Αθήνας?

Οκ, πείτε με γραφικό. Πείτε με άσχετο με την οικονομία και την πραγματικότητα, πείτε με κολλημένο, πείτε τέλος πάντων ό,τι θέλετε! Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν σε λίγο καιρό να πληρώνουμε την ίδια τιμή με δύο μπριζόλες για ένα σουβλάκι, επανερχόμαστε στο θέμα του ''αγίου φαγητού σουβλακίου'', το οποίο μας είχε απασχολήσει και παλαιότερα.

Το καλό μας σουβλάκι είναι ένα φαγητό που αγαπάνε εν γένει όλοι οι Έλληνες. Από τους οικογενειάρχες που δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και θα αγοράσουν για τα παιδιά τους, μέχρι τους αιωνίως πεινασμένους φοιτητές που πιστά τρέφονται με αυτό, το σουβλάκι έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές γερών Ελλήνων. Δε θα σταθώ αυτή τη φορά στην ποιότητα, έχει για όλα τα γούστα ο μπαξές, λίγο ψάξιμο θέλει. Θα σταθώ όμως στην τιμή... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ρε παιδιά να πουλάνε μία πίτα με γύρο στην περιοχή Παγκρατίου (που δεν είναι και Κολωνάκι) 2,οο ευρώ!! Έχω δοκιμάσει και ξέρω, δεν πρόκειται για πίτες-γίγας που κάπως δικαιολογούν την αυξημένη τιμή. Είναι πίτες κανονικές, με λίγη περισσότερη γέμιση, που πάλι όμως θες δύο για να χορτάσεις. Η δε πίτα με κοτόπουλο ξεπερνά κάθε ανέκδοτο! Η τιμή φτάνει τα 2,30!! Δε λέω, νόστιμο και καλοψημένο κρέας αλλά ΕΛΕΟΣ!!
Είχε μιλήσει ο Δάσκαλος παλαιότερα για μείωση των τιμών και πιστεύαμε ότι η κατάσταση θα φτιάξει, αλλά που... Το εν λόγω σουβλατζίδικο σπάει κάθε ρεκόρ στην περιοχή, και όλα αυτά έχοντας μόλις ένα χρόνο λειτουργίας. Και αναφέρομαι σε αυτό επειδή όταν είσαι παλιός και έχεις πελατεία, ανεβάζεις και λίγο την τιμή, είναι λογικό. Στην περίπτωσή μας όμως, οι φίρμες έχουν τις τιμές τους στο 1,80 (το οποίο πάλι ξινίζει) και ήρθε ο Dafi's να το βάλει 2,00... Στην τελική ξέρετε κάτι όμως? Καλά να μας κάνει, επιχείρηση δεν είναι? Κέρδος θέλει, τώρα το θέλει! Αφού πάμε ως πρόβατα και πληρώνουμε χρυσάφι για το πιο απλό φαγητό στην Ελλάδα, τον συμφέρει να κρατά υψηλή τιμή. Ας πέσει η πελατεία του (δύσκολα εδώ που τα λέμε, καθώς το μαγαζί βρίσκεται σε κεντρικό σημείο) να δούμε τί θα κάνει... Αλλά που... Δύσκολοι καιροί, κοίτα να δεις που καταντήσαμε να τα χώνουμε και στα σουβλατζίδικα...

Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

2.35 στην pitta pan αν θυμάμαι καλά.

Βασικά όχι μόνο έχουν φτάσει στα ύψη οι τιμές αλλά και η ποιότητα έχει ξεφτυλιστεί. Κρέας που βρωμάει,πίτες ψημένες σε ανακυκλωμένα τηγανόλαδα και όλα παστωμένα σε τόσο αλάτι που σου δημιουργεί πονοκέφαλο. Άσε που μόλις το φας φουσκώνεις και σε λίγο τρέχεις στην τουαλέτα. Έχω χρόνια να φάω σουβλάκι που να μη μου δημιουργήσει εντερικές διαταραχές.

Ανώνυμος είπε...

Έγραψες για τον ανταγωνισμό σε προηγούμενο ποστ. Λοιπόν ο Έλληνας επιχειρηματίας όταν αντιμετωπίζει ανταγωνισμό, ούτε τις τιμές ρίχνει, ούτε την ποιότητα βελτιώνει, ούτε κάνει κάτι άλλο για να προσελκύσει πελάτες. Απλά και μόνο μειώνει τα κόστη!

Θυμάμαι ένα καλό σουβλατζίδικο πριν μερικά χρόνια στα Α. Πατήσια. Απ' τα ελάχιστα που έκαναν νόστιμο σουβλάκι με καλό κρέας. Ε, μόλις άνοιξε δίπλα πίτα του παππού, άρχισε να πουλάει σαπιοκρέατα.

Dokimos είπε...

@anwnymos 8.42: vasika den eipa gia Pitta-Pan k loipes alysides epeidi anaferthika se synoikiaka magazia. Alla pali kala pou mou thimises k ta ypoloipa aisxi... An xereis pantws megalyteri timi se se allo katasthma pes to, etsi opws giname tha ftiaxoume sygkritiko pinaka se ligo...
Gia tin poiothta file mou, eprepe ws twra na eixes synithisei :-)))

@anwnymos 8.51(an den einai to idio proswpo): Poly swsto ki auto! Eixa ki egw paromoia empeiria: anoixe alysida konta se ena souvlatzidiko, ekeino erixe tin poiothta k molis meta apo ena xrono i alysida evale louketo logw anyparktis pelateias, xananevase tin poiothta tou!apisteuta elliniko!

Ανώνυμος είπε...

να μην το φάς λοιπόν το σουβλάκι...να του σαπισσσσσει...

Ανώνυμος είπε...

Ο προηγούμενος είμαι. Λοιπόν το καλύτερο χοιρινό καλαμάκι της Αθήνας το έκανε ένα σουβλατζίδικο στο Νέο Ηράκλειο κοντά στο σταθμό. Έχω χρόνια να πάω... αν διατηρεί την ποιότητα του το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Dokimos είπε...

@giwrgos tragkas: auto kanw, k elpizw na ginei k voukino o ker@t@s na min pataei kaneis!

@anwnymos: tha to exw sta ypoyin. Kai an se ferei o dromos Pagrati, xereis apo pou na MHN agoraseis.. ;)

stilitis είπε...

Ο Dokimos έγραψε σωστά για την κατάντια κάποιων σαδο-μαζοχιστών σουβλατζίδων. Απλά γουστάρουν να γδέρνουν αφελείς πελάτες και οι ίδιοι να κλείνουν τα μαγαζιά τους αρνούμενοι να φερθούν ως επαγγελματίες.
Ο 8.51 που λέει για τον ανταγωνισμό έχει τραγικά πολύ δίκιο. Το είχα γράψει και παλιότερα. Δυστυχώς είναι κανόνας να κονομάνε μειώνοντας συνεχώς την ποιότητα.
Προηγούμενη βδομάδα πήγα μετά από καιρό στα γκούντις στη Σόλωνος. Ερημιά και παρακμή. Ούτε ως φοιτητικό στέκι δεν υφίσταται πλέον. Στροφή στις ταβέρνες; Ίσως...

libertarian είπε...

πήγα εχτές στο Θησείο στον Στάβλο και πλήρωσα 6 ευρώ ένα μιλκ σέικ! Αυτό μου έδωσε την ιδέα να φτιάξω ένα site wiki-based όπου ο καθένας θα αναγράφει τις τιμές προϊόντων που του έκαναν εντύπωση (πολύ υψηλές ή χαμηλές) και το μαγαζί ώστε να μπορούμε να βρούμε από το διαδίκτυο πια μαγαζιά είναι ακριβά και πια όχι πριν πάμε.

Πρέπει να αποκτήσουμε καταναλωτική κουλτούρα γιατί εως τώρα αγοράζουμε άκριτα, ούτε ρωτάμε τιμές πριν αγοράσουμε κάτι, ούτε κάνουμε τον κόπο να πάμε παραδίπλα που πολλές φορές είναι πιο φτηνά.

Dokimos είπε...

@libertarian: k kala tha kaneis, nomizw polloi tha ithelan na exoun plirofories protou plirwnan ta mallia tis kefalis tous... Oso gia tin katanal. koultoura pou les, einai alitheia oti elaxistoi yaxnoun gia to symferon tous, alla exe ypoyin sou oti opws pame k ta perithwria anazitisis steneuoun. An einai apo Ampelokipous na ftaseis Virona gia ena ftino souvlaki, to thema katanta kourastiko, an oxi geleio...

Ανώνυμος είπε...

@libertarian

Καλή ιδέα αλλά να έχει και κριτικές με βαθμολογία.

libertarian είπε...

Το είπα και το'κανα ;-) αυτό το ποστ με ώθησε να το πραγματοποιήσω, είθε μια μέρα οι καταναλωτές όλου του κόσμου να σε ευχαριστήσουν :Ρ

http://www.katanalotes.net

ακόμα αρχή στο μέλλον περισσότερα features.

Όποιος πάει σε κανα μαγαζί που είναι πολύ ακριβό να γράψει εκεί την τιμή ώστε να μην την πατήσουμε οι υπόλοιποι, το ίδιο και αν βρει κάποιο πολύ φτηνό ώστε να το προτιμήσουμε. Αλλά και γενικά για να έχουμε μια εικόνα των τιμών.

Για να δημιουργήσετε μια νέα κατηγορία προϊόντων πάτε αριστερά και γράφετε:
Πόλη - προϊόν (με ελληνικούς χαρακτήρες τα πάντα)

και πατάτε μετάβαση, αν υπάρχει ήδη απλά βάζετε τα παρακάτω στοιχεία:
(τιμή, προϊόν, μαγαζί, περιοχή, ημερομηνία)

αλλιώς θα βγάλει το παρακάτω μήνυμα:
Δεν υπάρχει καμία σελίδα με τίτλο «Πόλη - προϊόν». Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή τη σελίδα.


ένα παράδειγμα είναι αυτό:
Αθήνα - μίλκ σέικ

Dokimos είπε...

@libertarian: mpravo re file, tha rixw mia matia mipws mporesw na prosthesw kati

libertarian είπε...

μια μικρή αλλαγή στο φορμάτ: αντί για Πόλη - προϊόν να γράφετε προΪόν - Πόλη (px μίλκ σέικ - Αθήνα)


(για τους πιο έμπειρους κάντε paste την διεύθυνση στο maps.google.com αν την βρει copy το link to this page που έχει δεξιά πάνω και μετά στο editor πατήστε την υδρόγειο σφαίρα για να βάλετε δίπλα από την περιοχή λινκ προς το google maps

dokime akoma kai an den 3ereis to noumero alla monaxa thn odo kai thn perioxh balto to Dafi's kai to soublaki tou ;)


ΥΓ: είδα ότι το έβαλες μόλις eyge ;) θα κάνω μονάχα την διόρθωση που μόλις ανάφερα

libertarian είπε...

έκανα τις διορθώσεις τελικά πχ βλέπε
Πίτα με γύρο κοτόπουλο - Αθήνα

και επειδή υπάρχει άλλη ορολογία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έφτιαξα μια σελίδα αποσαφήνισης ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, μέσα από αυτήν μπορούμε να πάμε στις αντίστοιχες σελίδες Πίτα με γύρο χοιρινό - Αθήνα, πίτα με γύρο κοτόπουλο - Αθήνα, πίτα με γύρο μοσχάρι - Αθήνα, καλαμάκι - Αθήνα)

Ανώνυμος είπε...

Στιχομυθία τηλεφωνικής παραγγελίας πριν κανένα 2μηνο. Πήρα τηλέφωνο στον "Πρόεδρο" σουβλατζίδικο στο Ν. Ηράκλειο στο σταθμό ΗΣΑΠ δίπλα ακριβώς στο "Πολύγευστο". Ε ας μην τους κλείσει όλους το Πολύγευστο λέω. Ας προτιμάμε καμιά φορά και τους "μικρούς". Παραβλέπω ότι το λαμόγιο ήταν από τους πρώτους που έφτασε ...2 ευρώ το πιτόγυρο (χοιρινό).
-"Καλησπέρα θα ήθελα 2 πίτες με γύρο χοιρινό"
-" Μεγάλεεε, πάρε κάτι ακόμα γιατί έχουμε ελάχιστη παραγγελία 6,5 ευρώ" (ατάκα στον πελάτη από 60άρη που θέλει να περνάει και για "σοβαρός μαγαζάτορας"...)
- "Ευχαριστώ μεγάλε, αλλά δεν πεινάω τόσο πολύ!"
Εδώ και κανα μήνα το μαγαζί έχει βάλει λουκέτο. Ε δε μπορώ να λυπηθώ κάτι τέτοιους καραγκιόζηδες που πραγματικά δεν κάνουν ούτε για να τυλίγουν σουβλάκια! Καλά να πάθουν! Να κλείσουν όλοι τους ο ένας μετά τον άλλον εφόσον περνάνε τους πελάτες τους για κορόϊδα. Είμαστε γελοία χώρα κύριοι και άξιοι της κατάντιας μας...

Dokimos είπε...

@anwnymos 11.04: K pou'sai akoma.. Ap'oti mathainw tha erthei syntoma k neo kyma soublako-auxisewn.. elegxos re gamwto mou den yparxei katholou?!
Geloia xwra les esy, alla i katastasi den einai geloia, tragiki einai!

Ανώνυμος είπε...

ο πρόεδρος στο Νέο είχε ωραίο και καθαρό γύρο άσχετε