Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Μία καλά σχεδιασμένη συνταξιοδότηση

Χαίρετε και καλό μήνα! Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά, και όσοι δεν είστε κάνετε λίγη υπομονή καθώς φτάνει ακόμη ένα Σ/κ... Για σήμερα προτείνουμε εναλλακτική λύση για την οικονομική κρίση όπως μας την έστειλε ο φίλος Βαγγέλης τον οποίο και ευχαριστούμε!


Από τους Times του Λονδίνου: Μια καλά σχεδιασμένη συνταξιοδότηση

Έξω από το Bristol Zoo της Αγγλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία. Για 35 χρόνια, τα τέλη στάθμευσης του διαχειριζόταν ένας πολύ ευχάριστος υπάλληλος. Τα τέλη αυτά είναι £1 για τα αυτοκίνητα, £5 για τα λεωφορεία.

Τότε, μια μέρα, μετά από 35 χρόνια που ποτέ δεν έλειψε μια ημέρα από την εργασία, πολύ απλά δεν ξαναεμφανίστηκε. Έτσι η Διαχείριση του ζωολογικού κήπου κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε να τους στείλουνε άλλον υπάλληλο στάθμευσης. Το Συμβούλιο έκανε κάποια έρευνα και απάντησαν ότι το πάρκινγκ ήταν ευθύνη του ίδιου του ζωολογικού κήπου. Ο ζωολογικός κήπος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι ο υπάλληλος ήταν υπάλληλος του Δήμου. Το Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε, ότι ο υπάλληλος δεν υπήρξε ποτέ στην κατάσταση μισθοδοσίας του Δήμου...

Εν τω μεταξύ, αραγμένος στη βίλα του, κάπου στις ακτές της Ισπανίας (ή κάποιο τέτοιο σενάριο), είναι ένας άνθρωπος που είχε προφανώς εγκαταστήσει ένα μηχάνημα εισιτηριών εντελώς μόνος του! Και στη συνέχεια, απλώς άρχισε να εμφανίζεται κάθε μέρα, μαζεύοντας τα τέλη στάθμευσης για 35 συναπτά έτη.

Υπολογίζοντας τα κέρδη κάθε εβδομάδας, το ποσό αυτό ανέρχεται σε πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια! Και κανείς δεν γνωρίζει καν το όνομά του...

-------------------------------------------------------------------------------------------

Επειδή ωστόσο σεβόμαστε τους αδελφούς αναγνώστες μας, κάναμε λίγο ψάξιμο και ανακαλύψαμε πως πρόκειται για ακόμη ένα αστικό μύθο που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο ιντερνετι... Όπως και να' χει, είναι μία απολαυστικότατη ιστορία που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα - γι' αυτό και την ποστάραμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: