Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Έχουμε βάλει τρείς κούπες ρεβίθια σε νεράκι να φουσκώσουν περίπου 4 ώρες προτού αρχίσουμε να μαγειρεύουμε. Αφού φτάσει η ευλογημένη ώρα να ξεκινήσουν τα ''πειράματα'' στην κουζίνα, βράζουμε νερό στην κατσαρόλα (μέχρι τη μέση) και τα πετάμε μέσα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά κανένα 40λεπτο, κοιτώντας που και που αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα - και για να το διαπιστώσουμε θα δοκιμάσουμε φυσικά - ρίχνουμε μία κούπα ρύζι, κατά προτίμηση basmati, λίγο λάδι και αλάτι, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Μετά προσθέτουμε λίγη πάστα ντομάτας, λίγο πιπέρι και λίγο τσίλι σκόνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το ρύζι, κοιτώντας πάντοτε αν θέλει λίγο ακόμα νερό. Όταν δούμε πως έχει τραβήξει σχεδόν το νεράκι, σερβίρουμε και πέφτουμε με τα μούτρα! Απαραίτητη συνοδεία τυράκι και ψωμί.
Ο Κύριος μεθ΄υμών,
Δόκιμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου