Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2008

Η Jaguar, καπότε ήταν, τώρα δεν είναι και ούτε προβλέπεται να γίνει αγγλική


Άκουσα Ευαγγελάτο που με το γνώριμο ύφος του ανακοίνωσε σήμερα στο σκουπίδι του οτι η Jagouar η μεγάλη βρετανική βιομηχανία -κλαψ κλαψ- θα ανήκει από δω και μπρος στους Ινδούς... Λαϊκιστικά, πομπώδη, πλήρως αναξιόπιστα οικονομικά νέα από έναν επαγγελματία του είδους. Κάτι για να κάνει εντύπωση στον ''άσχετο λαουτζίκο'' που κλαίει για το ''καλάθι της νοικοκυράς'' γιατί... και τα οικονομικά τα κατέχουμε.
Ας κλάψουμε όλοι μαζί με το νέο οτι η Jaguar έπαψε να βρίσκεται στα ευγενικά χέρια των βρετανών μετόχων από το 1989 και κατέληξε στους βάρβαρους και αναιδείς Αμερικανούς της Φορντ. Βέβαια είτε επειδή και αυτοί έκαναν το λάθος να κρατήσουν κάποια εργοστάσια στο νησί είτε γιατί η αγγλική γκαντεμιά είχε ήδη ποτίσει αρκετά τη φίρμα, οι φίλοι μας οι αμερικάνοι άσπρη μέρα από τότε δεν ματάδαν. Στο Μπέρμιγχαμ και στο Λίβερπουλ δεν το κατείχαν αρκετά το αυτο-κινείν όπου και τα εναπομείναντα εργοστάσια.
Ώσπου το σωτήριο έτος 2008 βρέθηκαν κάποιοι αρκετά φιλόδοξοι και εν μέρει μαζόχες νεόπλουτοι Ινδοί, να αναλάβουν την κατ'όνομα αγγλική εταιρία. Και δώστου τα παρακάλια οι άγγλοι να κρατήσουν ανοιχτές τις φάμπρικες και δώστου ικεσίες οι αμερικάνοι να παίρνουν από αυτούς κινητήρες Φορντ. Δοκιμασίες μόνο για ινδούς φακίρηδες...

1 σχόλιο:

Dokimos είπε...

Xaxaxa! Mou fainetai ta xereis kalytera apo emena!