Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2008

To Ιερόν του Γάμου

Αυτό το σύμφωνο συμβίωσης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του δουλειά δεν είχε ο...
Άσχετοι υποστηρικτές, κολλημένοι και αντι-γκέι όλοι ένα κουβάρι για μια ακόμα φορά.

Το να είσαι φανατικά υπερ αυτού του συμφώνου, με τη μορφή που λέγεται οτι θα θεσπιστεί, είναι εντελώς κενό περιεχομένου. Αφήνοντας εκτός τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Δόξα τω Θεώ και αρραβώνας υπάρχει και θρησκευτικός και πολιτικός γάμος. Όλα νομικώς καλυμμένα. Στη τελική, αν σκοπός είναι απλά η εξασφάλιση των -απλά- σεξοσυγκατοίκων γιατί να υπάρξει νομική δέσμευση;
Γιατί συγκατοικούμε; Για να δούμε αν ταιριάζουμε και να είναι ευκολότερο να απεμπλακούμε σε περίπτωση που κάτι στραβώσει.
Και επειδή τελευταία όταν θέλουμε κάποιον να ξεσπάσουμε καλούμε και έναν παπά, ας γίνει κατανοητό οτι και ο ιερολογημένος γάμος ένα σύμφωνο συμβίωσης είναι, που συνοδεύεται από εκκλησιαστικό πάρτι. Όπως μόνο στο Βυζάντιο ήξεραν να κάνουν.
Αν δε θες πάρτι κάντο στο δημαρχείο. Θες να στρίψεις με τρόπο; Κάντο αρραβώνα.
Μόνο για τους ομοφυλόφιλους δεν υπάρχουν τα παραπάνω. Από τη στιγμή που δεχόμαστε ως κράτος την ΕΣΔΑ και δεν αναγνωρίζουμε διακρίσεις όσον αφορά το φύλο είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε και το νομικό ένδυμα των ζευγαριών του ίδιου φύλου. Διαφορετικά είμαστε υποκριτές.
Ας το περάσουν τώρα με το ασφαλιστικό. Να κατεβάσει και ο Καρά τους δικούς του να γίνει της πόπης τώρα που τελείωσαν τα επίσημα καρναβάλια.

Και για όσους δεν ξέρουν από συγκατοίκηση και κάλεσμα για συμβίωση, ένα tutorial από Μουστάκα που συνδυάζει και τις δύο παραπάνω περιπτώσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: