Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Cavalera Conspiracy... έτσι μπράβο, ρίχτε και ένα συγγνώμη τώρα



Τα παιδιά μάλλον δεν ήξεραν τί έκαναν. Έφταιγε δεν έφταιγε η Γκλόρια η βλακεία έγινε εκείνο το μακρινό χειμώνα του 96.
Ίσως έπεσε βαριά και η επιτυχία για τους πιτσιρικάδες Sepultura. Κάποιοι άλλοι -μεταλ..κάτι- όταν στερεύουν ή πλακώνονται βάζουν πάνω απ'όλα τις αρχές τους -φράγκα- και συνεχίζουν. Τις αρπαχτές.
Οι Sepultura με τον Max είχαν μπει σε τροχιά πολλλλώωωωωων μιλιουνιών και είπαν να τα διαλύσουν για μια σύζυγο. Εκεί στη south america τις τηρούν τις παραδόσεις και τα ιερά μυστήρια όπως αυτό του γάμου. Ο Στύλος σε αυτό το σημείο επικροτεί.

Στα αγωνιστικά τώρα.
H ομάδα κατεβαίνει με Max και Igor στις γνωστές θέσεις. Marc Rizzo από τους Soulfly κιθάρα και κάποιος Joe Duplantier από κάποιους Cojira (συγχωριανός φαντάζομαι).
Το Inflikted το βρήκα συμπαθητικό. Για να πω την αλήθεια η πρώτη ακρόαση του με ενθουσίασε. Ίσως επειδή περίμενα πολύ για τις εκκλησιαστικές τους μελωδίες και οτιδήποτε θα το άκουγα σα χάνος. Ίσως πάλι επειδή ξέρουν τι ακριβώς ζητάμε και μας το δίνουν. Αν και δώδεκα χρόνια μετά υπάχουν και άλλοι στον τομέα που ξέρουν τι εστί thrash. Όσο ναναι όμως πρέπει πάντα να ακούμε με ευλάβεια τους παλιούς.
Το ομώνυμο πρώτο κομμάτι σε βάζει στο κλίμα. Σου φέρνει τις ίδιες καταστάσεις στο μυαλό. Αυτά που περίμενες αλλά είχες ξεχάσει. Με τα καλά φωνητικά. Αν και για να ακούσεις τον Max στο μεγαλείο που τον θυμάσαι θα περιμένεις μέχρι το Dark Ark. Τα ριφ είναι στο σωστό δρόμο. Το Sanctuary δεν το προσπερνάς. Στο Ultra-violent συμμετέχει και ο πρώην μπασίστας των Pantera ο Logan Mader.
Στο Hex σπάνε κεφάλια. Ο Igor δίνει ρέστα και μάλλον και ένα μαθηματάκι στον ψωρο-περήφανο αδερφό του. Χταποδο-ντραμς τα γνωστά. Στο The Doom Of All Fires ακούμε γνήσιο thrash. Τα υπόλοιπα κομμάτια δε νομίζω να απογοητεύσουν κανέναν.
Αυτό νομίζω είναι και το χαρακτηριστικό του Inflikted. Οι Cavalera ήρθαν για να γεμίσουν τον κόσμο αφού και οι ίδιοι μάλλον διαπίστωσαν οτι μαζί κάνουν καλό team. Ίσως ήρθε πάλι εποχή να τιγκάρουν στάδια και να αφήσει και ο Ιgor τα κλαμπ και τα ντιτζεϊλίκια.

1 σχόλιο:

Dokimos είπε...

Eidika auto me ta dj-projects ktl einai megali amartia!to paidi xaramizetai!

ps: Pane kiolas 12 xronia apo ti dialysi twn Sepultura!twra niwthw poly geros!