Παρασκευή 4 Μαΐου 2007

Το Τέλος Του Κόσμου


Καλά οι αμερικάνικες σειρές έχουν τρελαθεί με τις καταστροφές. Τι εκρήξεις, εκατόμβες νεκρών και πλήρης ισοπέδωση φαντάζονται οι σκηνοθέτες είναι κωμικοτραγικό. Φαίνεται οτι επανέρχεται εκείνη η μόδα η ψυχροπολεμική με τους 007 που απενεργοποιούσαν κεφαλές και έσωζαν πυρηνικά υποβρύχια τελευταία στιγμή.
Πολύ πιασάρικο θέμα τελικά στο αγγλόφωνο κοινό το τέλος του κόσμου. Οι άνθρωποι πρέπει, αν όχι να πιστεύουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο τουλάχιστον να το θεωρούν ως κάτι το πιθανό.

Δεν πιστεύω οτι δεν έχουν βρεθεί αρκετές βόμβες και εκρηκτικά για να σμπαραλιάσουν τα πάντα αλλά περίπτωση να έρθουν οι ''σατανικοί'' και να μας φέρουν πάλι στην εποχή του λίθου -ναι είμαι απόλυτος- δεν υπάρχει. ΄Ισως αν τοποθετούσαν πυρηνικά στον πυρήνα (αν μπορεί να συμβεί αυτό) αλλά τότε δε θα μείνει τίποτα. Ούτε λίθος.
Αυτό όμως που φαίνεται οτι δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί που φτιάχνουν αυτά τα σόου είναι, οτι σε εμάς τουλάχιστον της ηπειρωτικής Ευρώπης που βρισκόμαστε έξω από το κύμα του ''τρομοφόβου'' και έχουμε λουστεί τις ψυχροπολεμικές περιπέτειες, αυτά τα πρόσφατα φαίνονται γελοία. Απλά ξεπερασμένα.

Αν γίνει και στα μέρη μας βέβαια τίποτα περίεργο δεν είμαι σίγουρος οτι θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τα ίδια μυαλά. Μέχρι τότε όμως, αφού δεν έχουμε και λόγους περι του αντιθέτου, ας μείνουμε στην ίδια ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων...

6 σχόλια:

Dokimos είπε...

Syndese tin tromolagneia me kati esxatologikes profiteies thriskeutikou periexomenou k irthe k edese!Re Daskale mipws telika na gyrisoume kamia tainia mikrou mikous na vgaloume k to katitis mas?!

greektrappist είπε...

Όμως τελικά πληρώνουν την υπεπροβολή βίας και καταστροφής. Ολοι τους γυρνάνε με όπλα για προστασία και άμα τους σαλέψει και λίγο σκοτώνουν καμιά τριανταριά, όπως στη Βιρτζίνια.

Dokimos είπε...

Greek trappist megali alitheia eipes twra!An den exeis dei to 'Bowling for Columbine' noikiase to k tha me thimitheis!

greektrappist είπε...

Το έχω δει, πολύ καλό, το καλύτερο ίσως ντοκιμαντέρ του Μουρ. Εγώ σου προτείνω το Dear Wendy, αν δεν το χεις δει

Dokimos είπε...

Tha praxw ta deonta...thanks!

stilitis είπε...

Εγώ πάλι έχω δει εντάξει αυτό του Μούρ και το επεισόδιο που αφιέρωσαν οι Σίμσονς στην οπλοκατοχή. Τρελό γέλιο.
Πάντως δεν είμαι σίγουρος οτι αυτή η υπερ-προβολή εσχατολογικών σεναρίων φέρει την κύρια ευθύνη για την τρέλα των πολιτών της. Οι κυβερνητικές επιλογές είναι που δίνουν βάση σε τέτοια σενάρια και εξιτάρουν και τη φαντασία του κόσμου. Όταν το κύριο εξοπλιστικό πρόγραμμα έχει το όνομα ''Πόλεμος Των Άστρων''(!!) και έχει ως σκοπό την προστασία από μαζική πυραυλική επίθεση δεν είναι δύσκολο να πείσεις τον καθένα οτι σε αυτή τη χώρα όλα μπορούν να συμβούν.
Και όπως λέει και ο greektrappist , όταν βλέπει ο άλλος τις εταιρείες να διαφημίζουν συνεχώς και το κράτος να αγοράζει ολοένα και πιο καινούργια όπλα σου λέει γιατί να μην πάρω κι εγώ να κάνω τον καουμπόυ.